Thursday, May 27, 2010

akhirnya....

yeaayyyyy!!!! da merdeka.. akhirnya berjaya gak aku lalui hari2 minggu2 exam ne..hehe moga2 tenang la pemeriksa check akunye paper,kalu bley bagi la markah lebey skit...hehe tomorrow nite going back to kulim,sronoknye... so hapy holiday to all my fwenz n take care okeyh,jangan sronok sangat,ingat kita ne still ad 5 sem lagi untuk dihabiskan dengan jayanya...kikiki juga selamat tinggal sem 3,bulan 7 ne aku da masok sem 4 tahun kedua ijazah...waaaahhhhaaaaiiiii!!! kejap je ek...so,balik cuti maybe tak online kot,coznye my broadband kena bar,xda duet la nak bayar,ada sapa2 nak sponsorkan ke??hehe

ok la,yang ne ja kot aku nak cakap kat sini,off for semester break 1 month from now...
hapy holiday to allz n xoxo...

Wednesday, May 26, 2010

hari-hariku yang indah & ...........(teettttttt!!!)

wah  kawan2!!! memang indahkan hidop ne... 
memang indah dan ditambah plop dengan sennnnttaaapppp...
kowang memang sukakan wat aku sentap....sob2!!!
kan da jadik jiwa kaco skunk ne...
adeyyyhhhh!!!
hari-hariku yang sentappp....wakaka

mood : sentapppp,ngee~~~ :P

merdeka kerrr???

woooowooooo!!!!

ari ne bukan nye hari merdeka pomn,arine baru 26hb mei... ne sebenarnya merdeka sebab da abis exam,yeaayyy!!!..yahooo,sangat gumbira.. tapi aku rasa aku ne sentiasa merdeka,wakakaka nak kata study gilak bak punya,tak pomn... time2 exam cam gini aku leh layan movie jepun lagi siap... camna tuh??? gila an,owang laen punya la struggle gila bak,haaiiiissshhhhh!!! kalu nati kuar result pointer down jangan menyesal ye cik patin,nah amik kau... jangan dok wat ayat2 sedey plop.. you get what you deserve... 1 more paper to go,then jumaat malam balik kampung... jb kata pegi kulim kata mari..hehe yaaa!!! nantikan kepulangan ku wahai owang-owang kampungku...kikiki

ariosss.....

Saturday, May 22, 2010

buDak hyPerAKtif....

assalamualaikum to my lalink2...hehe

chatkah anda semua arine?? chat2 bah,Alhamdulillah...
sape la gerangannya budak hyperaktif yang aku tulis kat title atas tu ek??hehe kamOO kah?? saya kah?? kompom2 bukan saya... saya tak aktif,diam ajek...hahaha bwwuueeeekkk!!! muntah darah haku...kikiki kalu nak tau kena la baca en3 ne sampai abes...hehe

skunk ne even dalam exam week aku stil ad program yang kena attend.. SEMINAR BIG.. aiyoooo2!!! dengar big jerp cam trauma dowh...huhu mau taknya untuk aktviti kemasyarakatan hampir setiap weekend kami 1 kelas berkampung kat unit TRT... (tiPOO ah hang fatin..) leteyh dowh,wat taman herba,kena angkut tanah semua.. aku rasa cam pekerja buruh plop masa tu... balik bilik je mesti kasot bersalut selut, kalu bersalut coklat tak pa gak,sedap gak la an... tengok2!! merepek suda..hehe k2,back to da story.. seminar pagi tu start kul 8.30-10.30.. 8.10 aku dah gerak,mo taknya kaka mit mesej cakap dah ramai orang,terbantot akunye sakit pewot time tuh...wakaka terkejar-kejar aku p,. ye ar,malu dowh nak masok lam DDKA 2 kalu dah ramai owang.. blushing2* ngee~~ budak kelas aku plop jenis tak bole pakainye owang,suka jerp membahan owang..huhu masok ja aku lam DDKA tuh,dari atas dah dengar peminat-peminat aku menjerit "woooo!!! princess fiona".. kan,,aku dah agak dah,depa semua ne memang big fan of me okeyh... tak bole tengok,mesti terus gilak...kikiki weh!!! fiona tu hampa simpan ja okeyh,tapi princess tu I mau la..hehe


tingginye...

tajok untuk seminar kali ne ETIKET SOSIAL & PROTOKOL, penceramahnya pkHEM dari Sek.Men.Tasek Utara 2.. ustaz dowh,jangan maen-maen... nak jadik cikgu pomn kena tau pasal semua ne tau.. yela,cikgukan kejanya bersosial je...kikiki jangan tersalah tafsir ye di situ,sosial dengan masyarakat,dekat sekolah,dengan ibu bapa... sosial la tu,an2??hehe time intro tu aku bersemangat gilak bak ah dengar,mau taknya I kan memerangkap secratary terhormat,kena wat laporan (leceh btoi la) anta kat HEP...

sejam yang pertama rilex lagi,masok jam yang kedua wa dah tak bole dok diam babe.. dah pusing sana,pusing sini,. daya tumpuan (ayat tak boley blah) wa dah ilang babe,g mana tak tau... cari tak jumpa dah..hehe mula la aku wak kuar handfree dengar mp3 kat nset, n kalu kowang semua nak tau, malam tuh aku siap download lagu baru n masokkan lam nset,persediaan untuk seminar ne la,bagos tak????hahaha tak cukup dengan dengar lagu, haaaaa!!!! snap pic plop,seperti kebiasaan la kan,my hobby...kikiki depan belakang,atas bawah, kiri kanan...hahaha semua sudut aku amik....hahaha tu menunjukkan aku dah bosan tahap cipan okeyh... so,kowang dah boley teka an sape budak hyperaktif tu kan?? aku tak nak cakap sapa,pandai-pandai la kowang...wakaka.. cik fatin!! anda sangat poyos okeyh.... waaaa!!!! tak boley blah... siap sempat mengarang ayat untuk tulis en3 ne ha...wakkaka cam siot jerk... apa mau jadik ne cikgu???hehe jangan la marah okeyh,cikgu pomn insan biasa gak kan.. macam kowang semua gak kan,stil ada perasaan (ada kena mengena ka?? wonder2)..


chomelkan???


sudut belakang plop,hehe

hmmmm.... bayangkan la nanti anak murid aku wat cam tuh,mesti aku naek angin kan.. oh tidak!!! wat bakal anak-anak murid ku,jangan wat cam gitu k... cian kat cikgu awok neyh..hehe jangan nakal-nakal okeyh... jangan nanti cikgu terang anak murid gelap,cikgu terang anak murid gelap..kan dah susah..haha ne la ayat lecterur KHSR aku,power an...hehe baek-baek ye sayang,jangan ikut perangai yang tak elok ok...

moral of da story sila tumpukan perhatian bila owang bercakap dihadapan okeyh... waaa!!! siap ada moral value lagi babe en3 kali ne,sangat bagos la kamO fatin..hehe ye2!!! tq...

panjang sangat mengarang ne,stop lu la... arios...

Thursday, May 20, 2010

ingin ku bina....


inginku bina???
nak bina pe eh??
banyak benda nak bina neyh..
kalu diikutkan dengan angan-angan n planning,banyak sangat neyh...
nak bina family (aceh!!!)hehe family yang bahagia...
nak bina rumah...hehe untuk family,rumah yang besar...
nak bina kerjaya... nak jadik cikgu yang cemerla
ng dunia akhirat.. insyALLAH
nak bina murid-murid, agar jadik murid-murid yang membina mindanya...
waaahaaaaiiii!!!! semua ayat nak ada bina ja...hahaha
tu semua 3 taun akan datang la....
lama lagi...
kalu dipanjangkan umo olehNYA la kan...

tetapi sekarang ne yang aku perlu sangat-sangat ialah kekuatan diri..
yaaaa!!!!!
aku perlu bina kekuatan diri aku...huhu
susah dan sakit betul bila hidOp dalam dilema kan...
sakit sangat...
sampai satu tahap aku rasa cam aku lema
h sangat dan tak tau nak wat pa dah...huhu
rasa macam dah lost everything...
sampaikan air mata pomn dah tak terkuar,rasa cam dah kering...
akuuuu nak menangis sekarang neeee.....
nak kuarkan segala yang ada lam otak aku neyh...
yang dah sarat sangat...
just boley lepas dengan nangis..
yup,itu cara aku..
cara aku untuk lepaskan something yang kusut,serabot!!!!!

dan lagi satu penyelesaiannye ialah be a strong girl...
walau apa pon,aku kena kuat,jangan sekali-kali lemah...
walau pon aku ne tak lah sekuat mana pon,lemah ja tapi jangan tunjuk okeyh...huhu
macam senior aku cakap,
"fatin,u have ur own family,u have ur own career,u have ur own future,so just let it go n think about ur future,thats more important,right???"
yup!!thats right...
ok... fatin sekarang ne just look foward k... don't rewind-rewind lagi okeyh???
aiyai kapten... ^_^
benda-benda yang serabot-serabot ne la sebenarnya menguatkan kita...
ALLAH bagi ujian pada hambaNYA sebab DIA tahu yang kita boleh laluinya kan...
lagi satu itu menunjukkan kasih sayangNYA kepada kita...
yang DIA tak penah lupakan kita..
kita ne ha... kadang-kadang lalai dan lupa padaNYA...
selalulah berdoa kepadaNYA agar diberi kekuatan dan kesabaran dalam menempuh liku-liku hidOp ne..
berdoalah kepadaNYA agar dibesarkan iman dalam menempuh ujian dariNYA...
berdoalah kepadaNYA agar dimudahkan segalanya...
buku motivasi yang banyak membuka mata aku "JANGAN BERSEDIH" memang besh...
menaikkan balik motivasi diri aku yang memang down gila bak ah...huhu
dan jangan dilupa surat cinta dariNYA...
amalkanlah dan jangan lupa baca tafsirnya sekali ya...

so fatin,tnggu apa lagi...
lu boley bina kekuatan lu tu...
lu ada ALLAH,ada family,ada kawan-kawan yang sentiasa kat sisi lu...
sentiasa bagi semangat kat lu...
sentiasa dengar apa yang lu nak cakap..
dan akak naqibah aku pon ada cakap "wah fatin!!! kuat ek ko!!!" hapy2 slalu

yaka??? dah orang tak tunjuk,tu orang laen tak tau...hehe luo je kak,dalam sapa nampak sakitnye???huhu ALLAH je yang tau...

let bygone be bygone okeyh fatin...
xmo sedey-sedey lagi...
sakit sangat rasanya...
come on fatin... u can do it... gambateee!!!! ^_^ chilll~~~~

mesti kowang semua pelik kan?? mesti tefikir apa benda la dia ne cita kan??
pasal apa ek??hehe
bia lah... saje nak wat kowang semua tertanya-tanya..hehe
tapi kawan-kawan yang dekat ngan aku mesti paham kan,yang selalu wat aku sentap...hehe
tapi yang pastinya kawan-kawan, aku dah tak rasa cam dulu...
kat liver (haha) ak ne dah tak ada ****A untuk semua....
dah tak da perasaan dah ngan semua tu... btol aku cakap ne..
tulus dari liver aku.... ^_^

p/s:liver itu hati
heart itu jantung...hehe

ladies in pink!!!

tok!! tok!!! assalamualaikum...aii!! swonok bangat seyh arine..
mau taknya setelah hampir 2minggu tak kuar jalan-
jalan,shopin-shopin arine akhirnya tercapai jugak hasrat ak tuh..hehe
jalan-jalan cuci mata ngan membe aku 3ekoq neyh,(ada ekoq kah??)hehe pegi pelangi mall..
tujuannya utamanya adalah untuk karok....weeeeee!!!!!hehe
ayohhh!!! pq,fafaz n silah....

pq,nape lidah terkuar??hehe

enjoy gila bak ah...dah lama nak karok ne,asyik tak jadik kuar ja...
so bila dah boley kuar kita enjoy...ngee~~~
malas nak cita banyak,tengok gambr-gambar ne suda....


lalalaalala....


kau curangkan aku.....huhu

haaa!!! besh tak gambar-gambar riang ria ribena kami???hehe
ladies in pink tu ditujukan khas untuk diri sendiri
pakai serba pink giteeewwww arine
kain kembang-kembang,rasa cam princess plop...kikiki
pas abis je karok,kami pomn g la ke surau..
solat dulu beb..
nyanyi-nyanyi jugak, swonok-swonok jugak
tapi jangan dilupa
kepadaNYA...
ehem2...hehe

menyempat posing lagi tuh,padahal dalam surau..hehe

selesai ja semua tu apa lagi,mok pe
gi shooruuu ar...
mulanya g beli auntie anne dulu,bak kata romate aku auntie mary (heran2)hehe
pastu masok cold storage beli barang dapor
haishhh!!
kamoO,kantoikan diri sendiri ye, masak eh...
sshhhh!!! alamak!!! diam-diam suda...hehe
dah masok mc'd pastu kuar balik
nak tapaw kat mamak depan tuh...
mamak jugak jadik pilihan ek
g la tapaw mee gorang mamak ngan ayam gorang rempah
selalunya mee gorang mamak sedap tapi ne hampehhzzz!!!
tukang masak dia tak ori mamak kowt...hehe
pastu terus balik...
bagos-bagos.. balik awai...ngee~~~

Wednesday, May 19, 2010

~~kAdANg-kaDaNG~~


weeeee~~~~
suka2...hehe
yela,dah ilang satu beban kat kepala ne...
paper pengurusan bilik darjah dan tingkah laku dah berlalu...
lega2..
tapi jap ja pomn,nant dah kena start study balik...
4 paper to go...
semuanya killer....adeyh...

hmmmm.... nape entry kali ne titlenye kadang-kadang???
al kisahnya.....
tadi time iron baju kat bilik rehat ada sowang indian girl ne dok nonton tv....
cita cina pe ntah...
aku wat tak tau je la an...
pastu maybe dia tengok aku kat situ,so dia tukar la channel laen..
channel 9 dekat di hatiiiii......
macam reality show je...
pasal kawen-kawen ne...
pastu ada la ustazah tu memberi nasihat kat pasangan-pasangan ne
nasihat buat c isteri
suka untuk aku cakap kat sini
buat teman-teman yang bakal menjadi isteri dan yang sudah menjadi isteri

kadang-kadang kita akan menjadi jiran kepada suami
untuk menjaga tepi kainnya...
kadang-kadang kita akan menjadi doktor untuk suami
untuk merawat jiwanya...
kadang-kadang kita akan menjadi peguam
untuk membela nasibnya...
kadang-kadang kita akan menjadi badut
untuk menghiburkan hatinya...
kadang-kadang kita akan menjadi hamba
yang selalu taat pada perintahnya dan sentiasa berada disisinya setiap masa...



dan buat sang suami atau bakal-bakal suami
bertanggungjawablah anda pada diri sendiri dahulu
sebelum memilih untuk menjalankan tanggungjawab kepada isteri dan anak-anak
tanggungjawab akan bertambah berat
jika pada diri sendiri pomn tak tertunai tanggungjawab tu
inikan pula kepada anak bini
jangan pula berfikir untuk berpoligami
yaaa...
poligami itu dibenarkan
jika kita adil dan berkemampuan...
berpoligami juga perlu ada sebab yang kukuh
kalau tanggungjawab pada diri sendiri dan isteri yang satu pomn tak tertunai
inikan pula bila ditambah dua,tiga dan empat...
janganlah menambah tanggungjawab yang memang tak tertanggung tu...
kalau yang satu pomn dah rasa berat inikan pula bila ditambah lagi tiga...

haishhh!!! asal tetiba je cakap pasal kawen-kawen ne???hehe
ha!!jangan pk bukan-bukan eh..
bukannye sebab dah gatai nak kawen ke apa ke..
just ambil ne untuk ingatan diri sendiri n teman-teman jugak...
yela..
nanti kita semua akan menjadi isteri,suami,
itupomn kalau kawen
akan jadi ibu ayah
itupomn kalau tak mandul...hahaha
(ne ayat lecterur aku k)ngeee~~~
ayat aku plOP
insyALLAH kalau ada jodoh...hehe
jodoh pertemuan
ajal maut kan di tangan tuhan...

insyALLAH...

ingat-ingat la ye wahai teman-temanku
dan selamat beramal...theee~~~


Monday, May 17, 2010

suArAku BERHarAp


Di sini aku masih sendiri

Merenungi hari-hari sepi

Aku tanpamu, masih tanpamu

Bila esok hari datang lagi

Ku coba tuk hadapi semua ini

Meski tanpamu oohh meski tanpamu

Bila aku dapat bintang yang berpijar

Mentari yang tenang bersamaku di sini

Ku dapat tertawa menangis merenung

Di tempat ini aku bertahan

Suara dengarkanlah aku

Apa khabarnya pujaan hatiku

Aku di sini menunggunya

Masih berharap di dalam hatinya

Suara dengarkanlah aku

Apakah aku selalu di hatinya

Aku di sini menunggunya

Masih berharap di dalam hatinya

dan aku masih tetap di sini

Ku lewati semua yang terjadi

Aku menunggumu oohh aku menunggu

lurve dis song... ada kena mengenakah????huhu

*_*

"dIA" datang lagi



pon2!!! dah datang dah... adeyh...huhu
setiap sem kau datang mengjengukku...
setiap sem kau datang menggangguku...
setiap sem kau datangmengujiku.
.setiap sem kau datang mendugaku...
setiap sem kau datang memeningkan kepalaku...
setiap sem kau datang menensenkanku...
setiap sem kau datang mengganggu tidurku...(yeke???)
setiap sem kau datang mendebarkan jantungku....lub dup lub dup

kau la EXAM FINALku....
wottwotttt~~~

jom2... kita semak tarikh keramat bagi final sem ne....

EDU 3104-19/5/2010
RBT 3105-24/5/2010
RBT 3106-25/5/2010
BME3101-26/5/2010
PJM3106-27/5/2010

waaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!! sangat nervous dowh.... ahhh!!!! tapi malas nak study dowh...
amacam??? apa cita neyh.... adeyh... apa nk jadik la hang ne fatin... jadik orang la,takkan beruang kot...wakakaka!!!!
nak jadik cam mana???

macam ne ke aku?? (bagos gilak la,kalau cam kat atas tuh cam mana plop???...)

dah2...
out lu...

Sunday, May 16, 2010

eGokAH aKU???!!!


ku tak pernah merasa
gundah dihatiku
ketika denganmu
saat kau belai rambutku
kau temani aku
kau basuh lukaku
kini semua berlalu
kerna engkau tak memilikku
salahkah aku
mencintamu
walauku tahu ku tak dihatimu
egokah aku
memilikimu
walau ku tahu kau tak memilikku
ku harap tuhan cabut nyawamu
agar tak ada yang milikimu....

sadarkah kiniku tak rela
indahku tersimpan
mimpiku tak nyata
kini semua berlalu
kerna engkau tak memilikku

Friday, May 14, 2010

dia pergi jua....

kamis aritu tensen sangat sebabnya jumaat tuh nak exam hubungan etnik... tensen2 gitu so kol la mak... boleh la ilang sikit tensen tuh kan..
sembang punya sembang then mak bagi tau yang MUHAMMAD ADAM AZFAR (my cousin)
telah pegi meninggalkan kami semua...
terkelu kejap aku kat situ...
innalilah...
hmmm...
masih muda, umonye lebih kurang 7 bulan...
such a cute baby boy...
sama seperti abangnya,allahyarham MUHAMMAD ANAS
penyakit yang sangat sukar untuk ditafsirkan kat sini...
hope my aunt n uncle tabah dan sabar menghadapi dugaan-NYA...
mungkin ada hikmah disebaliknya...
ALLAH tak akan menduga umatNYA kalau DIA tahu kita tak boleh melaluinya..
ujian yang diberiNYA mengikut kemampuan kita...
kerna DIA tahu kita mampu atasinya...
ajal maut,jodoh pertemuan semua di tanganNYA..
kita sebagai umat perlu tabah dan redha dalam setiap kejadian...

tak sempat nak melawat Allahyarham di hospital...
mak cakap keadaanya lebih kurang sama dengan Allahyarham abangnya dahulu...
masihkah aku ingat??
ya,aku masih ingat lebih kurang 2tahun yang lalu...
di hospital yang sama di tempat yang sama dan masih doktor yang sama...
ketika aku melawat abangnya,menitis air mataku disitu jugak...
tak dapat menahan kesedihan..
tak tertanggung rasanya..
tubuh yang masih kecil, dengan penyakit yang dihadapi..
cuba untuk survive menggunakan bantuan mesin hayat...
walaupun mata tertutup rapat,tidak sedarkan diri...
ada air mata yang mengalir dari matanya....
hmmmm.....
ingat lagi,cuti semester yang lepas aku tak sabo sangat nk balik..
sebabnya kat kampung i have 5 babies...
waaaa!!!! memang meriah...hehe
3 nephew n 2 cousin...
dapat 5 sekaligus...
kowang jangan jelesh okeyh...hehe
my niece, NOR AMIRAH NABILA
my nephew, HASIF HAZIQ & MUHAMMAD ZIKRY HAKIM
my cousin, kamo MUHAMMAD ADAM AZFAR (Allahyarham) & NUR ALIA IZZATI
haishhh!!! panjang-panjang ye nama kamo semua.. susah tol along(pngln untk ank2 buahku) or kak fatin (pngln untk cousin2 ku) nak ingat...
naseb along kamO ne bakal cikgu...
so kena la biasakan diri nak mengingat nama-nama ne...hehe

tak dapat melihat kaMO membesar bersama mereka yang seangkatan dengan kamo..
tuhan lebey menyayangimu...
setelah lebeh kurang 7 bulan menderita..
kamO pergi jua....
rasanya itu lebeyh baek...

aku yang masih disini...
bilakah akan tiba saat itu????
teruskanlah dengan amalanmu dan taubatmu...

Wednesday, May 12, 2010

starlight tears~~

video

cedey n besh gila bak ah lagu neyh... shuka2...
rasa cam mok nangis plop,waaaaaaa~~~~
hahaha ok la,pape pon layan......
zassssss........

Monday, May 10, 2010

kesayanganku....


7 benda yang paling aku cayunk????
hmmm......
  1. of course la my hp... kalu tak da benda alah tu,adeyh sosah bro... nak contact owang nu,nak contact owang ne, senang cita aku tak leh lah bayangkan idop aku tanpa hp... skunk ne usianye tak da la tua sangat,tak da la muda sangat lebih kurang setaun lebih la...hehe
  2. jam haku la... yang aku cayunk sangat,sangat penting untuk kita tengok masa kan,kalu tak da memang sosah la... usianya da mencecah dua tahun lebeyh suda... aish!! sebenaqnya dah ada plan nak tukar jam baru,tapi asyik tak jadik ja,sayang sangat kat jam neyh...hehe
  3. my purse...muuuaaaaxxx (gilos)kikiki.... yang ne paling muda,baru mencecah 2bulan umonye...kikiki
  4. my lappy... ne ha,yang dok tengah guna neyh..tengah taip blog neyh.. klu tak de,tak dapat le den update blog ne ha....hihi
  5. crocs saya... yang kalernya biru biru n pink... ada button2 gitu,.. wahhh!!! i loike.. ^_^
  6. t-shirt pink zebra saya... (tinggal kenangan,sob2...*_*)
  7. my tigger mushuk.... chomel2....


Sunday, May 9, 2010

jantung hati saya....




ibu... ibu... engkaulah ratu hatiku... lurve dis much much!!
hari ini hari yang paling paling bermakna buat semua ibu kat atas muka bumi neyh...
tapi tak semestinya hari ini ja kita hargai ibu kita kan...
setiap hari adalah hari ibu....
sepanjang hayat kita selagi kita hidup,...
kita perlu berbakti kepadanya,...
jangan dilupa jasanya....
jangan dilupa pengorbanannya....

mak... kakak cayunk mak sangat2...
tanpa mak siapalah kakak kat dunia ne....
pengubat di kala cedeyh...
pengubat dikala sakit...
pengubat dikala tensen dengan study....
pemangkin semangat dikala kakak jatuh...
sentiasa ingatkan kakak tentang hidup di dunia dan akhirat...
walaupun kakak ne girl2 mak yang degil...
nasihat untuk kakak tak pernah lekang dari mulut mak...
doa untuk anak-anak mak...

satu hari nanti akan kakak balas jasa mak,...
pengorbanan mak...
bakti mak untuk kami adik beradik....
cayunk mak...
cayunk pa...
n all ma family....
cayunk u all lorh...







Wednesday, May 5, 2010

feel bad....


knock2!!! assalamualaikum.....

kenapa la rasa cam not in the right mood ja??huhu
dalam kelas hubungan etnik tadi pomn tak tumpu perhatian 100%.... apa benda la yang aku pikiaq ne...hoho
rasa cam nak penampaq ja pipi neyh,adey!!! nanti sakit la plop...hehe tak jadi lah....
lec kesayangan kami(ceyyhhh) PN. teeettttt ligat dok menerang kat depan tuh,yang tangan aku plak ligat dok menulis luahan rasa hati...(ayat tak bley blah)hehe
pinot pomn sama-sama meluah rasa ngan aku kat atas kertas tu...
so, feel better right noW!!!! h
mmmm..... chill~~


luahan hatiku

out.....

Sunday, May 2, 2010

syria oh syria...


waaaa!!! mau pegi syria ka??? bole aje klu ada owg nk sponsorkn...hehe sbnaqnya cek ne nak cita psal tdung syria okeyh... kwn2 ku skunk ne smua da gla sgt ngn tdung syria,tmbh c piqut, dh mcm2 kaler dia ada... aku ne bru ada 3 kaler n baru nk jinak2 ngn tudung syria ne ha,..hehe
tp mmg ptot pn la kn dia pnya bnyk coz nye dia la y bg pengaruh kat kami.
wah!! piqut,abis la duit aku....hoho hg punya keja la ne...huhu korang tau tak cmne rupa tdung syria neyh?? meh cne aku tnjuk....








ne la tudung syria











p/s : kitowang tak pkai cam gni okeyh,nmpk sgt pelik...haha

~~sAbaR iTU INdaH~~


bismillah....

apa itu sabar?? tenang,tidak terburu-buru,
hiasilah diri kita dgn sikap sabar, kerana ia merupakan akhlak bg org mulia.
berlapang dada lah ketika menghadapi kesulitan...
tidak mudah menyerah,penuh dengan keyakinan diri...

bersabarlah...
meskipun menghadapi pelbagai persoalan hidup dan menghalangi jalan
yang akan kita tempuh....
sesungguhnya pertolongan akan datang setelah kesabaran...
kelapangan akan datang setelah kesusahan....
kemudahan akan datang setelah kesulitan....

bersabarlah...
menempuh jalan-jalan yang penuh liku...
biarkan ia berlalu...
pandang depan teruskan langkahmu...
mungkin ada yang lebih baik selepas itu...

mohonlah dari-Nya

daging kijang...teeetttttt.....


weweettt~~~~

ptg smlm sgt bowink...huhu then,tringat nk kol my mom...
so gayut la ngn mak jap.... mak ckp ptotnya nk blik kg,tp xjdik... abg azhar nk wat mkn2... mkn daging kijang,. wah!!!! sedap ka??? sgt jeles okeyh,mkn rmei2 1 fmly,beshnye.... dging kijang y abg azhar (my kazen) post dri sabah bah tak smpai,so xjdik la wat mkn2...hehe (ok,skunk sy da xjeles okeyh mak)hehe tp stil akn wat mkn2 gak mlm selasa ne,ala... napa xtngu kaka blik dlu bru wat mkn2??? nk join gak.....waaaaaa,sgt cedey....sob2, :(

dh lma xmkn sama2 n b'kumpul 1 fmly rmei2... last we did it bln 12 ritu,bbq... sgt shuka itu...
hmmmm.... xpa la,tnggu kaka blik nt kt wat lg, okeyh mak???? ngeee~~~~


Saturday, May 1, 2010

sorang ja ka dik???

assalamualikum, selamat pagi n salam 1 MALAYSIA....

a'ah,hari ini adik keseorangan sj...(adik???)wonder kjap.... kwn2 smua kuar ngerdate aje... kwn2 y kat kg tak blik cne lg,... rooooomaaaatttteeee pn tak blik lg,.. waaaa!!!! sgt sunyi..... cpt blik ya kwn2, i'm waiting 4 u all okeyh....hoho

p/s : kwn2 y kat kg jgn lupa ole2 untk aku kat cne okeyh..... ^_^

hari ini hari sabtu

waaaaa!!!!!! ari ini ari sabtu.... waaaa!!!!! ari ini ari y sgt membowinkkn...hoho wat should i do ar??

  • bgon pg gosok gg,cuci muka,mndi....
  • msak b'sma kaka mit - ns lemak,smbl ikan bilis, telur hancur.. weeee~~~ (sgt shuka n sgt sedap,thumbs up)
  • berblogging n berfbing...hehhe
  • kuar ngn mbr y dtg dr jauh nun... (sowi kwn,wa tak tau mau bawa lu pegi mn lo,danga bay sj okeyh, n thanks 4 da dinner,ptotnya aku y blanja tp hg da amik bil dlu,so aku wat tak tau je la... gla kejam....hahahaha)
esokkknya plak????? hurrmmmm