Wednesday, November 10, 2010

ayuh jawab soalan!!!

ha!!! tu dia..
bukannya dok kalut nak jawab soklan exam,
ne dok kalut jawab soklan yang ditag oleh pemilik blog ini http://diari71289.blogspot.com/
mulanya nak wat tak nampak ja,
tapi c FATIN ne ada mention jangan wat-wat tak nampak
so kena la menampakkan jugak...haha

Apa benda paling penting dalam hidup korang?
Keluarga dan MR.BIBIB

Benda terakhir yang korang beli guna duit korang?
Nasi putih, ayam berempah n telur mata
(kenyang-kenyang..ukkkkk!!! alhamdulillah)

Di manakah tempat korang akan melangsungkan perkahwinan korang dan apakah temanya nanti?
Nak wat kat IPTI leh tak???hahaha

Adakah korang sedang bercinta sekarang?
saya sedang bercintan-cintun

Berapa lama korang akan mencintai kekasih korang?
selagi dia mencintai saya

Di mana korang selalu jumpa kekasih korang?
dalam tefon jah..jauh dowh..

Novel/buku/majalah terakhir yang dibeli?
NUR

Apakah nama penuh korang?
NOR FATIN BT. ABD MOHKSIN

Antara mak dan ayah, mana korang lebih mesra?
kadang-kadang mak,kadang-kadang ayah,tengok pada keperluan..hehe

Namakan orang yang betul-betul korang nak dalam hidup korang?
MR. BIBIB saya (cepat2!! sorok muka dalam baju,malooo!!!)

Adakah korang basuh baju korang sendiri?
Of coz,takkan la nak mintak romate basuhkan,haha)

Di manakah tempat yang betul-betul korang nak pergi?
Mekah.InsyaAllah.

Pilih salah satu, peluk atau cium?
i wanna hug n i wanna cium bebeh..

5 benda yang paling disayangi dalam hidup?
1.T-shirt REPUBLIC EDGY y d kasi oleh MR.BIBIB
2.lappy saya
3.jam saya
4.tigger saya y cute mute tuh
5.aksesori (handbag,purse,kasut....)

5 lagu yang paling suka dan selalu dengar?
1.ku ingin kamu-romance
2.rapuh-opick
3.suara ku berharap-hijau daun
4.kalau cinta-alif aziz
5.yank-MR.BIBIB,haha

Bila tarikh lahir dan kat mana korang sambut tahun lepas?
7 November 89. nape tanya yang taun lepas,taun ne tak bley???hehe
ngan member dalam bilik ja..

Blogger yang korang nak tag?
Calon2nya:
-fini (panda love)

Tuesday, November 9, 2010

thanks a lot dear

having such a good 2 days
having such a best 2 days
having such a happy 2 days
having such a luvly 2 days
having such an enjoy 2 days
thanks a lot to my dear, MR.BIBIB
sudi menghabiskan masa bersama saya,
melayan karenah saya
bawa saya jejalan ke sana ke mari
celebrate bufday sama-sama
melepak di puncak langit (wajib kata MR.BIBIB saya)hehe
jejalan di I-CITY (wajib bak kata saya)hehe
such a sweet moment that i will never forget



p/s: khas untuk MR.BIBIB saya sebab dia ada cakap malas nak baca blog saya coz tak da cerita pasal dia...hehe

Thursday, October 28, 2010

ditag???!!!

aiyok!!! alamak suda ditag oleh panda love a.k.a cik finot
katenya aku vougeh gitu..haha
alolo!!! di tag dalam gaya tudung vouge
oh!!! vouge sangat ke??
aku ne pakai tudung besa je,bawal n tudung syria(cepat dan mudah)
dan kadang-kadang shawl
tak pandai nak lilit sana sini
alang-alang da ditag jom kita show off 3 pikcer gaya tudung yang aku rasa vouge
orang laen tak tau la kan..huhu



syria da little red


ceria-ceria syawal


d'hearty shawl

~oh lalang~

oh ada orang cakap aku macam lalang
betol la tu
sebab orang lain kadang-kadang lebih tahu tentang diri kita
tapi bukan lalang yang gatal-gatal miang tu ye
ini lalang yang selalu ikut angin
kalau angin tu menghembus ke arah kanan maka ke kanan la lalang tu
kalau angin tu ke kiri lalang pun ke kiri
sedeyh bukan
owh!!! tolong saya...
tolong aku untuk cuba buat keputusan sendiri
dan
sentiasa state to one decision
kalau takat benda kecik tak pe la
kalau benda beso contohnya nak kawen la kan
kejap nak kawen kejap tak nak
kan da susah tu..hahaha

p/s kepada awak : saya akan cuba jadi pohon rendang
yang sentiasa berdiri tegak di situ
memberi teduhan kepada orang lain
baek tak saya?? hehe <3

Tuesday, October 26, 2010


Demi semua yang aku jalani bersamamu
Kuingin engkau jadi milikku
kuingin kau disampingku

Tanpa dirimu ku hanya manusia tanpa cinta
Dan hanya dirimu yang bisa
Membawa surga dalam hatiku

Chorus:
Ku ingin engkau menjadi milikku
Aku akan mencintaimu
Menjagamu selama hidupku
Dan aku kan berjanji
Hanya kaulah yang kusayangi
Ku akan setia disini
Menemani…

Sentuhanmu
Bagaikan tangan sang dewi cinta
Yang berhiaskan bunga asmara
Dan membuatku tak kuasa

Back to chorus

Di setiap arung gerak
Tersimpan di hati kecilku
Bahawa dirimu terindah untukku

Back to Chorus

Chorus 2:
Selama ku masih bisa bertahan
Selama ku masih bisa bernafas
Selama Tuhan masih mengijinkan
Kuingin selalu menjagamu

Back to Chorus2 [3x]

Selama ku masih bisa bertahan
Selama ku masih bisa bernapas

kisah hari rabu

wowot!!! lama suda tak menghupdate blog
kisah hari rabu ne bukan untuk hari ini tapi hari rabu minggu lepas,hehe
walaupun da lepas seminggu tapi aku nak jugak cita
sebab mood nak hupdate blog baru menjelma...hahahha
walaupun kelas aku abis kul 1.15,
dengan cepatnya terus angkat kaki balik bilik,
sebab kul 2 da nak kuar...
mentang2 la member2 aku ne tak da clas,suka ati korang je cakap kul 2...huhu
balik ja terus mandi,siap2 semua dan bila turun bawah,
aku tetap jadi orang terawal..
gila dowh...hahha
cepat jgak aku siap ek..hehe
then,kol cab terus menuju ke CS, yeayyyy!!!!
perot da lapar coznye c tango da pesan jangan makan pagi
coz kitowang nak melantak kat SEOUL GARDEN,hehe
rugi la kan kalau makan sikit bayar mahal-mahal..hehe
kira arine girls day la tapi tak jugak...huhu
tengah sedap2 makan ne,
tetiba nampak 2 makhluk ALLAH ne yang berlainan jantina,
tetiba terkezut tengok kitowang...
hek eleh!!! padahal 2 budak memang sengaja kan follow kitowang,
sebabnya time kat clas lagi 2 budak ne merayu-rayu nak ikut
disebabkan depa ne berlainan jantina so kitowang tak kasi
yela,arine kna Girls Day out..huhu
hmmmm...tak bole wat Girl Day langsung coz ada la yang akan nyibok..huhu
tapi tak kisah la,tak da bezanye pon,
depa punya pok pek n gedik da macam gugurls jugak..haha
malas cita panjang jom layan gambo je la ek...hehe









Sunday, October 17, 2010

how come???

geram bole?? how come blog aku ne tetiba tak bole di comment ne,
kalu member aku tak tanya aku pon tak tau yang blog aku ne da tak bole di comment
da tukar layout pon still tak bole comment..huh
tengok setting comment ok ja,
fenin den..

Thursday, October 14, 2010

cerita-ceritek anak sulung



oouuwwwhh... aku anak sulung aka along tapi bukan ah long aku just nak tolong..wee~~~
anak sulung ke anak bongsu ke anak tengah ke semua sama je kan,anak kepada mak bapak kita gakkan tapi karakter mesti berbeza kan masing-masing. orang cakap anak sulung cam gini la,anak bongsu cam gitu la, anak tengah cam mana ek??haha sama la cam zodiak pon, kalau lahir bulan ne karakternye macam ne,bila kita tengok2 balik memang ada la persamaanya kan..huhu

dah2!! masok balik pasal anak sulung ne,bila orang tanya "fatin anak sulung ye??" "rasa2??" "rasa cam anak sulung.." eh?? bole rasa2 ke??hahaha ye2!! saya anak sulung,bangga ke jadi anak sulung?? perrgghh!!!! tanggungjawab berat kot,kalu rasa tak leh pegang tanggungjawab tu tak payah la nak bangga okeyh...hehe mau taknye anak sulung ne anak harapan keluarga,mak ayah mesti harapkan yang terbaik untuk kita,untuk jadikan contoh kepada adik-adik. adik2 aku jadikan aku contoh ke???hahaha macam tak je,ahaha mau taknye adik semua laki,susah woo nak manage budak2 ne..huhu tsskkk!!!! cakap aku susah tol nak dengar,tapi even degil cam mana pon depa ne aku tetap baek hati dengan depa,hati pompuan kan lembut weyh...hahaha contohnya kat sini aku dengan adik bawah aku ne memang tak sekepala,macam anjing ngan kucing,memang tak boleh bertegur karang mesti jadi gado, geram cam mana pon aku kat dia bila dia request aku kredit aku tetap bagi,dia mintak singgit aku bagi dua hinggit, baek tak aku?? baek kan2?? ayah aku selalu pesan "bila da keja nanti pa tak nak mintak pape pon,just cukup tenggokkan adik2," "InsyAllah pa,kalau pa tak suwuh pon kakak wat,dah tu memang tanggungjawab kakak untuk mak,pa n adik2.. takkan la kakak nak lupa"...
insyAllah...

anak sulung ne,memang dogil,dogil gila haprak punya..haha bercakap berdasarkan pengalaman okeyh,aku la tu..haha susah nak dengar cakap,tapi tu dulu la,time kecik-kecik dulu,time hingus dok meleleh lagi pastu sedut balik,takpun jilat ngan lidah.. pergghh!! gila terbaek dowh,eeuuuwww!!!hahaha skunk ne i da matured tau,dah tak da hingus tapi tetap ada degilnye,tapi tak sedegil dulu la... wat sesuatu tu ikut kehendak n kemahuan diri sendri,tak nak dengar cakap orang tua... karang jadi benda bukan-bukan baru kau kalut cari mak ayah,nah amik kau!!huh

pastu aku ne bukan jenis yang share problem ngan parents,aku lebih suka share ngan kawan sebabnye aku rasa kawan2 lebih paham,aku malu nak cakap ngan mak ayah aku,tapi kalu pasal duet kena cakap pada mak ayah la,sebab dah memang elaun tetap,time tu dah tak malu..hahaha takkan nak cakap pada kawan kan,depa leh wat apa,melainkan cakap "sama ar masalah kita ne...hahaha" tambah2 plak kalu pasal boyfie2 ne tak de maknanya aku nak cakap pada parent aku,itu memang mencari masalah babe..mampos karang aku kena,hahaha yang paling aku nak gelak terbahak-bahak aku dah clash dengan orang tu dah berkurun lamanya pon mak aku tak tau...hahaa mau taknye tetiba mak aku tanya,padahal aku ngan budak tu dak kat setaun lebih clash,gila parok camne,perrghh!!! gila perahsia aku ne...kikiki tapi dengan MAM mak ayah aku tau ar,ye ar dekat2,mak cik2 aku pon kenal tapi apa kan daya tak da jodoh,:( (ne pon kes yang sama,da clash 2 3 bulan baru mak aku tau) eh!!ne cam leh cita kat next entry plak ne...hehe

anak sulung ne slalunya pandai manage diri sendiri,pandai wat keputusan tapi bagi aku tak jugak,huhu sebabnya aku wat keputusan tapi keputusan tu akan diluluskan oleh ayah aku,kalu tak lulus meroyan la aku..huhu tapi kan even kadang-kadang ayah aku tak kisah tapi dah macam terbiasa bagi aku bila nak wat sesuatu tu mesti tanya ayahanda bonda dulu,kikiki sangat tidak pandai untuk memanipulate parents sendiri,hahaha (dalam sesetengah keadaan la,kalu terdesak boleh ja) waaa!!! gelak beso2 cepat..haha jahat2!!!kikiki

anak sulung ne berdikari,aku ne kira berdikari la jugakkan,dok jauh dari family,jb ngn kedah,jauh nun disana tu ha.. tapi dalam satu bab ja aku tak berdikari. bab nak kuar ke mana2, sumpah serius kalu tak da kawan even kat cne or kat umah aku takkan kuar,itu yang penting,fullstop!!!! owhh!!!sangat tidak sukakan itu,huh!!! tak berdikari langsung okeyh...huhu tsskkkk..:(

owh!! manjakah saya?? tidak2!!! langsung tak manja okeyh,x macam adik aku yang bongsu tu ha,aku bukan uncu mak,tapi sulung mak..hehe kalu kis ja,abis satu muka dia kis, aku pp ke pp ja okeyh..hahaha gila keras kau paten,huh!!! tapi selalu lebih dalam sebarang hal,hahaha contohnya baju raya aku 4 5 pasang,baju raya depa 2 pasang ja,aku ada barang kemas,depa takda,ini pon depa jeles,oishhh!! ampa semua tu laki,bukan gugurl nak pakai barang kemas okeyh,so tak payah jeles...hehe nak apa2,insyAllah dapat,sebabnya aku mintak,bukan cam ampa ,sapa suwuh tak mintak,hahaha bilik tak payah share2,da sebab aku gugurl mak yang sorang so wahai adik2ku sila jangan jeles benda yang remeh..hehe jom gelak besau bagi alasan2 d'atas,wakakakakaka :p

gila tak rasioanal adik2 aku,jeles disebabkan benda2 ne,benda besa la tu dalam mana2 familykan..hehe

p/s:terasa macam entry ne masok lif tekan sendiri.. lantok situ la,ne kan blog aku..huh!!!

Wednesday, October 13, 2010

jom nyanyi2!!!

kawan2,jom g karok nak??
lama suda tak karok ouuhhhh...
okeyh..okeyh.. jom nyanyi2 nak??

KALAU BERPACARAN

kalau berpacaran memang banyak pantang larang
menjaga susila ibu bapa adik abag
apabila berdua carilah tempat yang terang
agar tidak pula mencuba aksi terlarang

boleh pandang-pandang
jangan pegang-pegang
duduk regang-regang
bertambah sayang
biar malu-malu
biar segan-segan
kerna malu itu perisai orang beriman

kalau berpacaran jangan tunggu lama-lama
kalau dah berkenan jumpalah ayah dan mama
hantarkan rombongan meminang dengan segera
kalau terlambat kekasihku disambar buaya

boleh pandang-pandang
jangan pegang-pegang
duduk regang-regang
bertambah sayang
biar malu-malu
biar segan-segan
kerna malu itu perisai orang beriman

kita sambung cerita
kalau kamu berdua aku yang ketiga
aku penambah perasa
akulah pendarab nafsu serakah
hai siterun bikin perangai selamba
Hati si dara kata tak apa

Berani buat terima padah
Kalau tak sedia
Ucap syahadah

boleh pandang-pandang
jangan pegang-pegang
duduk regang-regang
bertambah sayang
biar malu-malu
biar segan-segan
kerna malu itu perisai orang beriman

Saturday, October 9, 2010

hati sedeyh

hmmmm.... cm mn nk ilangkan rasa sedeyh eh??
dah la ujung-ujung sem nak kat exam,
betul2 sedeyh...
seriusly cakap, nak tido pon tak leh..
asyk fikir pasal benda alah tu ja...
mata pon asyik bocor ja...
dah tak leh nak fikir dengan betul da sekarang ne..
betul2 cubaan...

berdoalah padaNYA moga diberi kekuatan

Friday, October 8, 2010

rapuh

detik waktu terus berjalan
berhiaskan gelap dan terang
suka dan duka nagis dan tawa
tergores bagai lukisan

seribu mimpi berjuta sepi
hadir bagai teman sejati
diantara cerahnya jiwa
dalam resah dan air mata
kupersembahkan kepadamu
yang terindah dalam hidupku

meskiku rapuh dalam langkah
kadang tak setia kepadamu
namun cinta dalam jiwa hanyalah padamu
maafkanlah bila hati tak sempurna mencintaimu
dalam dada ku harap hanya dirimu yang bertakhta

nota kaki: maafkanlah kerna hati saya takkan pernah sempurna
tanya pada hujan, adakah pipi saya basah kerana hujan??? :(

sekali lagi


sekali lagi hidup aku penuh dengan kesedihan

tak tertanggung rasanya

hilang sudah segala semangat

tak nak menyakiti dan disakiti lagi....

mood : maafkan sy sebab hati sy takkan penah sempurna

terbaik!!!


dah cuba sebaik mungkin
lepas ne berserah ja pada takdir
kalau ada rezeki ada la
kalau tak da redha je la
esok malam penentu segalanya
insyAllah

mood : stress + letih + sengal2 badan

Thursday, October 7, 2010

kuatkan semangat


stress dan tensen mula melanda, bukan sikit2 punya stress
bila lagi banyak fikir rasanya bole lagi cepat gila agaknya
banyak benda perlu difikirkan
hal yang kecik rasanya dah makin beso jadinya
ntah silap siapa
mungkin punca dari diri sendiri kot
walau apapun perlu kuatkan semangat untuk lalui semua ne
kuatkan semangat untuk terima apa2 kemungkinan yang bakal terjadi
tabah, tenang, sabar adalah kunci selesaikan semua masalah ne
yang penting DUIT
DOA + USAHA + ISTIQAMAH + TAWAKAL
semoga segalanya baek kembali
tak da lagi sakit hati,tak da lagi stress




mood:tekanan mental :(

p/s:cuba untuk menjaga hati dia<3>
biarku simpan segala
yang pasti kegembiraan harus ditunjukkan pada semua.. peace... ^_^




ya ALLAH


ya ALLAH ya tuhanku..

berikanlah aku kekuatan dalam menempuh dugaan Mu

berikanlah aku kesabaran untuk menghadapinya

berikanlah aku ketenangan

KAU permudahkanlah segala urusanku

AMIN ya RA'BALALAMIN...




Saturday, October 2, 2010

maafkanlah bila hati tak sempurna

wotwot!!!

semua orang tak sempurna, bila wat status ne kat fb ada y komen manusia zaman sekarang ne mana ada yang sempurna,kita kan tak maksum... a'ah,betol tu,aku sokong.. tapi kita akan cuba sedaya upaya untuk jadi yang terbaik kan?? kan?? betol tak?? Aku rasa semua orang macam tu, akan cuba untuk jadi yang terbaik.. kalau dah takat tu ja yang kita leh perform just redha dan terima seadanya. Ha!!! contohnya aku la tu,..haha So orang laen pun perlu la terimakan, semua orang ada kelebihan dan kekurangannya,yang terkurang tu akan ditop upkan dengan yang terlebih tu,baru la sekata jadinya(cuba pahamkan sendiri).. aishh!! berbelit gilak ayat..haha
so kita kenalah maafkan seseorang tu bila dia ada wat benda salah atau wat benda yang kita tak suka, sebab mungkin dia pun penah rasa apa yang kita rasa sekarang ne.. sedangkan nabi pun maafkan umatnya, inikan kita manusia biasa yang dah terbiasa wat salah,hahaha

kepada yang berkenaan,
maafkan saya bila saya tergedik tak tentu pasal
maafkan saya bila saya terkacau hidup awak
maafkan saya bila saya selalu sibok hal awak
maafkan saya bila saya selalu tanya awak buat apa
maafkan saya bila saya tak percayakan awak
maafkan saya bila saya selalu geram pada awak
maafkan saya bila saya selalu sakit ati kat awak
maafkan saya sebab hati saya tak sempurna


L.O.V.E

saya perempuan wak,da memang kompom2 takkan lari dari naluri perempuan yang sentiasa nak dimanja,nak diberi perhatian,nak disayangi..
saya tak minta awak tatang saya gilak-gilak punya,tapi just cukup amik tau pasal saya...

p/s: owh..saya mau pegang awak kuat-kuat,tak mao lepas... ^_^ awak takkan leh lari punye.... kikiki

nota kaki: sangat gerlie bila baca entry ne balik,so jiwangs karatan okes...huhu bwwuuuekkk!!!!

Sunday, September 26, 2010

lewat semesta



video


Satu Kata Bertulis Cinta

Merasuki Ku

Tak Berwujud Tak Tersentuh Hanya ku Rasa

#dan Jika Wujud Nya Menjelma

Pada Sebentuk Hati

Bukankah itu Amanah Dari Yang Kuasa

Menjaganya Menjaganya

Wahai Insan Yang Di Sana

Mungkin Saja ini Kau Dengar

MeLewati Semesta Ini

aku Sampaikan

Begitu Ingin Berbagi Batin

Mendengarkan Hasrat Di Jiwa

Oh Tuhan Pertemukan Aku

Sebelum Hatinya Beku

mr. F sila dengar ini oke.. saya sangat geram malam ini...
saya hightlightkan kat cne,GERAM bole...huhu
sila pujuk saya sebelum hati saya betul-betul beku...huhuhu
arrggghhh!!! terjun laut karang...

Friday, September 17, 2010

3 minggu suda berakhir


da berhabok blog ne,da lama tak menghupdate..huhu
sangat malas okeyh...
kalu aku hupdate blog tapi xsigment tetap tak wat memang parah ar ne...huhu

dah berakhir 3minggu aku kat umah
  • seminggu pbs-skss
  • seminggu-minggu berehat-rehat
  • seminggu lagi-raya habis-habisan
jom layan gambar 3 minggu ne...

































Sunday, August 29, 2010

ini jam baru saya... yeayy!!!


cis!! ayat nak poyok ja kan..haha
yeayy!!! saya da dapat jam baru,sangat suka woooo..... mengidam jam lain,tapi yang belinya jam lain, so ta kisah la asalkan cantik... meh cek nak tunjuk sikit jam baru cek...



haa!!! tu dia,cantik tak?? cantik tak??
rasa ta rugi ar beli jam neyh,
tapi jam lama takkan lupa teruskan?


abaikan tuannye,tengok jam suda... motip???


tak sampai hati ar wat gitu, jam tu dah berkhidmat untuk aku kat 3 taun da
sayang gila bak ah,
so nak pakai jam pown kena take turn..hehe
kadangkadang pakai yang guess ne,kadangkadang pakai casio nye
casio tu kan alaala sport sikit kan,so aku pakai time pj
seshuai gituhhh...


Saturday, August 14, 2010

oh idaman kalbu

wottt!!! wotttt!!!!

ada satu masa tu aku ngn piqut gila keta bak ah
sampaikan tiap2 hari kami google pasal keta2 idaman kalbu neyh
demand plak tuh kan
nak y hebat2 jerp
yela,nama pon idaman kalbukan
mestila nak y power2 ja
alang2 nak demand tu bio demand abis
antara jenama y kami google tuh BMW, HONDA,TOYOTA, NISSAN
n piqut lagi la MERC ooooo!!!
tengok,alang2 nak angan2 tu kan bio angan tinggi...haha
walaupun aku neyh teacher to be ja nanti kan,
da kompom sah2 susah nak dapat y ngertop kn
tapi tak kisah la,dapat tngok pon jadi la,haha






tapi TOYOTA WISH ne aku nak merasa gak la an,
memang minat gila bak ah... ngaum2!!! mengancam la u
wajib pakai neyh..huhu

tapi kan start keja kompom la tak leyh pakai y beso terus
pakai kecik2 jah dulu
maybe y ne.....

toyota vios trd


atau

persona se
atau yang neyh

nissan latio impul


or

satria neo cps

dis one???

myvi se

last but not list ayah aku suwuh pakai y ne jerp
ceyhh!!!huhu

kancil


udah2 la angan2 nye tu fatin
stop2!!!!!
jangan jelik plop ye ngn entry kali ne,hehe
sekali sekala nak berangan-angan...
cau dulu yah...
bubye


Wednesday, August 11, 2010

so careless la!!!!!

sejak 2 menjak ne kan,ada ja barang aku y ilang
sangat tidak suka okeyh..huhu
so careless...tetttt!!
nah amik kau,tu la sapa suwuh suka sangat misplaced
skunk ne mula la dok tercari sana tercari sini
pendrive ilang, baru je beli tuh,sob2!!! mau angis wooo!!!
sampai terbawa-bawa dalam mimpi kot
pen pown ilang, pen y aku sayang, 2 yang aku kecoh 2...hehe
da miscall sana sini,tak da panggilan balas balik pon...
mana dia pegi?? majok ngan aku ke??
kalu kat umah ne memang seisi rumah dah kena bebel n jerit ngan aku neyh
tambah2 adik aku..kiki
suka ja tuduh depa amik,padahal salah aku sendiri letak ntah mana2 n lupa
bila dah jumpa n baru sedar memang aku y letak situ,mula la aku diam wat tak tau ja...kiki
sian depa ek..
nasib korang la..

mood : nak jerit!!!! pendriveeeeeee!!!!!!!

Tuesday, August 10, 2010

checklist RAMADHAN


yoo!!! yooo!!! oopppsss!!!! silap2...
assalamualaikum... cu masok dulu nek...kikiki

u oalls semua
i nak kongsi ngn u oalls checklist RAMADHAN yang telah diberi oleh my mate untuk i
yang i kasi tau dalam entry before dis...
cweettt bangat...
(asal menggedik semacam neyh???)huhu

jom2!!! check

Checklist

Ramadhan

# Niat puasa sebulan pd

permulaan Ramadhan.

# Hendak tidur bacalah 4 ayat terakhir Surah Al Kahfi supaya dapat bangun malam.
# Berazam melakukan Terawih 20 rakaat (bukan 8 rakaat)
# Bertadarus secara bersemak (bukan sendirian)
# Solat berjemaah
# Solat jemaah di masjid/surau.
# Amalkan Qiyamulail walaupun pendek.
# Sahur diwaktu akhir.# Sahur - utk mengelakkan makanan tidak hadam elakkan makanan pedas dan tutup sahur dengan air susu.
# Kurangkan tidur.
# Tunaikan Solat sunat fajar (Solat Sunat Subuh)# Tunaikan Solat Dhuha.
# Tidur waktu cuti (satu jam sebelum Zohor)
# Tunaikan solat Rawatib.
# Jaga pacaindera.
# Elakkan gosok gigi pada waktu petang.# Hadiri majlis ilmu.
# Buat baik pada ibubapa.
# Banyakkan bersedekah.
# Berbuka dengan 3 biji kurma dan air yang belum dipanaskan oleh api.
# Berbuka bersama orang tua.
# Jemput tetamu berbuka.# Kurangkan berat badan.
# Baiki hubungan jiran.
# Elakkan berbelanja berlebihan.
# Kuatkan kesabaran.
# Banyakkan selawat, istighfar, bertasbih.
# Berazam beramal (pada malam Lailatul Qadar)
# Elakkan menonton TV yang mengandungi nafsu.

# Elakkan mendengar radio berunsur hiburan.
# Berdoa dengan nada lembut dan merayu.
# Mendoakan ibu bapa samada hidup atau yang meninggal dunia.
# Melazimkan solat waktu.
# Elakkan sebelum berbuka bersiar-siar yang menjadikan pandangan liar.
# Elakkan banyak berhutang.

# Melepaskan perasaan sedih melepaskan Ramadhan ditakuti tidak bertemu lagi dengan Ramadhan akan datang.

rasa cam tak berseri plop entry ne kalu tak tempek gambar budak ne...hehe

1st sahur dis RAMADHAN

assalamualaikum n good morning to everyoneeee........

SELAMAT MENYAMBUT RAMADHAN AL-MUBARAK n selamat bersahur
eden ne baru ja lepas sahur
just sahur dengan mushroom soup n butter cake
biasa la,adat orang bujang n tinggal di asrama..hehe
moga2 ramadhan kali ini penuh bermakna dan diisi sepenuhnya dengan amal ibadat.. INSYALLAH

so seNtiasalah kita setting niat,
upgrade iman
download sabar
upload usaha
delete dosA
update doa
dan top-up ilmu
agar boleh redeem pahala,
INSYALLAH

banyak azam untuk puasa tahun ne
tapi ntah le leh capai ke tak..hehe
by da way,rumate ku y baik hati n sweet sangat ne telah pon
memerintkan(print,perosak bahasa tol) aku
jadual waktu imsak dan berbuka bagi daerah jb,kulaijaya,
kota tinggi, mersing dan sewaktu dengannya
dan juga yang paling sweet lagi dia juga printkan aku checklist RAMADHAN
wah!!!!gituuulaaa...haha
sebagai peringatan aku di bulan RAMDHAN ne,
apa yang perlu dibuat,apa perlu ditambah kan2 kawan2 kan??






Sunday, August 8, 2010

kekuatan!!!



Kekuatan usah ditunggu tapi harus di cari...
hargailah di atas kesempatan yang Allah beri....

"Mukmin yang kuat itu lebih baik
dan
lebih dicintai Allah daripada mukmin yang lemah " (HR. Muslim)



tak senonoh btoi

p/s :gambar y langsung tiada kena mengena ngn entry ne...






Thursday, July 29, 2010

muhasabah cinta - video klip

video

jom3 jom heboh2!!!! haha bukan jom heboh la,jom menonton..
menonton apa lak ne?? wayang eh?? bukan jugak,nonton video klip ne ha,yang aku janji nak download neyh.. jom3!!!

Wednesday, July 28, 2010

suda bole bah...ngee~~


wot...wot...

suda bole apa tu bah?? kamek bole ka?? malaysia bole ka??haha salah2...
suda bole comment bah, yeay!!!! suka2!!! blog ne da bole di comment...
haiyo2!!! sebelum ne tak bole, tadi mintak tolong pinot tukarkan layout blog ne ha,so sekarang ne da bole... tq pinot,muaahhxxxxx...

muka gembira ke tu??? burok2!!!

Saturday, July 24, 2010

satu je....


satu je yang aku nak coretkan kat sini,
aku rindu dia
rindu sangat2....hmmmmmmm :(

Thursday, July 22, 2010

~muhasabah cinta~

luv dis song mucho2... muhasabah cinta by edcoustic

jom hayati bait2 lirik lagu neyh. sangat menusuk kalbu dowh...

Wahai... Pemilik nyawaku
Betapa lemah diriku ini
Berat ujian dariMu
Kupasrahkan semua padaMu

Tuhan... Baru ku sadar
Indah nikmat sehat itu
Tak pandai aku bersyukur
Kini kuharapkan cintaMu

Reff. :
Kata-kata cinta terucap indah
Mengalun berzikir di kidung doaku
Sakit yang kurasa biar jadi penawar dosaku
Butir-butir cinta air mataku
Teringat semua yang Kau beri untukku
Ampuni khilaf dan salah selama ini
Ya ilahi....
Muhasabah cintaku...

Tuhan... Kuatkan aku
Lindungiku dari putus asa
Jika ku harus mati
Pertemukan aku denganMu

Back to Reff.

kalau sempat dan ada masa nanti sayep akan downloadkan video lagu ne dalam dis blog okeyh..

da..da...

Monday, July 5, 2010

jale-jale deh...

mari! mari semua.. baca sini baca sini.. saya nak pegi jalan-jalan la.. nak pegi pulau,leh rilex2.. adeyh!! da plan nak pegi tioman,pastu semua buzy,cmne?? so tak dapat pegi...sob2
setiap minggu ada aktiviti sampai la bulan puasa.. semua terkejar-kejar sebabnya bulan puasa nanti leh kurangkan sikit aktiviti yang ada...huhu pakej untuk pegi tioman dah dapat, 3 hari 2 malam RM275 kat SALANG INDAH RESORT, 2 kali break da fast, 2 kali lunch, 1 snorkel.. ok la tu kan,tapi pakej ne sebelum bulan oktober ja.. apa kan daya,dah tak da rezeki nak ke sana kot.. so, just plan another trip okeyh.. hmmmmm!!!

Thursday, July 1, 2010

ulat bulu

arine dapat lagu baru.. chomel sangat...hehe
tajuk lagu ne ulat bulu..hehe



ada sang ulat bulu
punya kaki seribu
siapa jumpa kakiku oh kakiku
jikalau ku tak dapat
terpaksaku melompat
dengan kaki seribu kurang satu...


MINGGU ORENTASI JULAI 2010

Alhamdulillah,selesai suda minggu orentasi pelajar baru ambilan julai 2010.
Maka dengan ini tugas aku sebagai fasilitator pom da selesai.
Terkejut bila aku dipilih jadi FC, aku ne tak berbakat okeyh,pastu tak da pengalaman plop tu...time skul teknik tu ada la,tapi tak sama babe..huhu fafaz la ne,pandai-pandai je petik nama orang.

Apakan daya terpaksa la aku buat-buat confident bila berhadapan dengan student baru ne...hehe kira okey la,bole la handle budak-budak ne..huhu
Yang membuatkan aku berbangga sikit (ish3,hehe!!) ada budak ne puji FC2 ..hehe dia cakap kakak2 n abang2 FC ne nampak confident gila, dah nampak macam cikgu betul..hehe dik oi,padahal akak punya debaran nak jadi FC korang ne,haaishhh!! tak tau la nak cakap camne.. macam nak luruh jantung pon ada...haha tapi bila dah dapat feed back cam tu lega la sikit rasanya..hehe sebenarnya benda ne sedikit sebanyak melatih aku untuk jadi lebih baik dan lebih confident lagi,supaya tak takot bila berhadapan dengan orang ramai..kan2???

GOOD job fatin.. chaiyok2!!! ^_^ (puji diri sendiri la plop)

Saturday, June 26, 2010

home sweet home

sebulan kat rumah apa benda yang aku buat ek???
  • amik lesen keta (alhamdulillah,da lulus pon. tak yah penin-penin pk pasal lesen da pas neyh)
  • housemiss (sebab aku ne miss lagi okeyh,not wife,hehe)
  • babysitter ( to alif danish yang tersangat kuat la menangis)
  • nonton tv (banyak sangat plop cita yang ak layan,tapi kalu kat maktab sempat plop aku layan???)
  • balik kampung tanam jagung
so so bowink... tak pegi jalan-jalan mana pown..huhu

jb noW!!!

assalamualaikum semua.....

helo3!!! ketemu jugak kita kembali ya setelah lebeyh kurang sebulan aku mencutikan diri...hehe alhamdullilah pagi semalam aku selamat sampai kat jb... walaupown bus y dipandu tu superb sangat,gilak bak ah laju... takot n terkecut perut la jugak,dah la sit depan sekali...
janji selamat sampai suda...hehe

Thursday, May 27, 2010

akhirnya....

yeaayyyyy!!!! da merdeka.. akhirnya berjaya gak aku lalui hari2 minggu2 exam ne..hehe moga2 tenang la pemeriksa check akunye paper,kalu bley bagi la markah lebey skit...hehe tomorrow nite going back to kulim,sronoknye... so hapy holiday to all my fwenz n take care okeyh,jangan sronok sangat,ingat kita ne still ad 5 sem lagi untuk dihabiskan dengan jayanya...kikiki juga selamat tinggal sem 3,bulan 7 ne aku da masok sem 4 tahun kedua ijazah...waaaahhhhaaaaiiiii!!! kejap je ek...so,balik cuti maybe tak online kot,coznye my broadband kena bar,xda duet la nak bayar,ada sapa2 nak sponsorkan ke??hehe

ok la,yang ne ja kot aku nak cakap kat sini,off for semester break 1 month from now...
hapy holiday to allz n xoxo...

Wednesday, May 26, 2010

hari-hariku yang indah & ...........(teettttttt!!!)

wah  kawan2!!! memang indahkan hidop ne... 
memang indah dan ditambah plop dengan sennnnttaaapppp...
kowang memang sukakan wat aku sentap....sob2!!!
kan da jadik jiwa kaco skunk ne...
adeyyyhhhh!!!
hari-hariku yang sentappp....wakaka

mood : sentapppp,ngee~~~ :P

merdeka kerrr???

woooowooooo!!!!

ari ne bukan nye hari merdeka pomn,arine baru 26hb mei... ne sebenarnya merdeka sebab da abis exam,yeaayyy!!!..yahooo,sangat gumbira.. tapi aku rasa aku ne sentiasa merdeka,wakakaka nak kata study gilak bak punya,tak pomn... time2 exam cam gini aku leh layan movie jepun lagi siap... camna tuh??? gila an,owang laen punya la struggle gila bak,haaiiiissshhhhh!!! kalu nati kuar result pointer down jangan menyesal ye cik patin,nah amik kau... jangan dok wat ayat2 sedey plop.. you get what you deserve... 1 more paper to go,then jumaat malam balik kampung... jb kata pegi kulim kata mari..hehe yaaa!!! nantikan kepulangan ku wahai owang-owang kampungku...kikiki

ariosss.....

Saturday, May 22, 2010

buDak hyPerAKtif....

assalamualaikum to my lalink2...hehe

chatkah anda semua arine?? chat2 bah,Alhamdulillah...
sape la gerangannya budak hyperaktif yang aku tulis kat title atas tu ek??hehe kamOO kah?? saya kah?? kompom2 bukan saya... saya tak aktif,diam ajek...hahaha bwwuueeeekkk!!! muntah darah haku...kikiki kalu nak tau kena la baca en3 ne sampai abes...hehe

skunk ne even dalam exam week aku stil ad program yang kena attend.. SEMINAR BIG.. aiyoooo2!!! dengar big jerp cam trauma dowh...huhu mau taknya untuk aktviti kemasyarakatan hampir setiap weekend kami 1 kelas berkampung kat unit TRT... (tiPOO ah hang fatin..) leteyh dowh,wat taman herba,kena angkut tanah semua.. aku rasa cam pekerja buruh plop masa tu... balik bilik je mesti kasot bersalut selut, kalu bersalut coklat tak pa gak,sedap gak la an... tengok2!! merepek suda..hehe k2,back to da story.. seminar pagi tu start kul 8.30-10.30.. 8.10 aku dah gerak,mo taknya kaka mit mesej cakap dah ramai orang,terbantot akunye sakit pewot time tuh...wakaka terkejar-kejar aku p,. ye ar,malu dowh nak masok lam DDKA 2 kalu dah ramai owang.. blushing2* ngee~~ budak kelas aku plop jenis tak bole pakainye owang,suka jerp membahan owang..huhu masok ja aku lam DDKA tuh,dari atas dah dengar peminat-peminat aku menjerit "woooo!!! princess fiona".. kan,,aku dah agak dah,depa semua ne memang big fan of me okeyh... tak bole tengok,mesti terus gilak...kikiki weh!!! fiona tu hampa simpan ja okeyh,tapi princess tu I mau la..hehe


tingginye...

tajok untuk seminar kali ne ETIKET SOSIAL & PROTOKOL, penceramahnya pkHEM dari Sek.Men.Tasek Utara 2.. ustaz dowh,jangan maen-maen... nak jadik cikgu pomn kena tau pasal semua ne tau.. yela,cikgukan kejanya bersosial je...kikiki jangan tersalah tafsir ye di situ,sosial dengan masyarakat,dekat sekolah,dengan ibu bapa... sosial la tu,an2??hehe time intro tu aku bersemangat gilak bak ah dengar,mau taknya I kan memerangkap secratary terhormat,kena wat laporan (leceh btoi la) anta kat HEP...

sejam yang pertama rilex lagi,masok jam yang kedua wa dah tak bole dok diam babe.. dah pusing sana,pusing sini,. daya tumpuan (ayat tak boley blah) wa dah ilang babe,g mana tak tau... cari tak jumpa dah..hehe mula la aku wak kuar handfree dengar mp3 kat nset, n kalu kowang semua nak tau, malam tuh aku siap download lagu baru n masokkan lam nset,persediaan untuk seminar ne la,bagos tak????hahaha tak cukup dengan dengar lagu, haaaaa!!!! snap pic plop,seperti kebiasaan la kan,my hobby...kikiki depan belakang,atas bawah, kiri kanan...hahaha semua sudut aku amik....hahaha tu menunjukkan aku dah bosan tahap cipan okeyh... so,kowang dah boley teka an sape budak hyperaktif tu kan?? aku tak nak cakap sapa,pandai-pandai la kowang...wakaka.. cik fatin!! anda sangat poyos okeyh.... waaaa!!!! tak boley blah... siap sempat mengarang ayat untuk tulis en3 ne ha...wakkaka cam siot jerk... apa mau jadik ne cikgu???hehe jangan la marah okeyh,cikgu pomn insan biasa gak kan.. macam kowang semua gak kan,stil ada perasaan (ada kena mengena ka?? wonder2)..


chomelkan???


sudut belakang plop,hehe

hmmmm.... bayangkan la nanti anak murid aku wat cam tuh,mesti aku naek angin kan.. oh tidak!!! wat bakal anak-anak murid ku,jangan wat cam gitu k... cian kat cikgu awok neyh..hehe jangan nakal-nakal okeyh... jangan nanti cikgu terang anak murid gelap,cikgu terang anak murid gelap..kan dah susah..haha ne la ayat lecterur KHSR aku,power an...hehe baek-baek ye sayang,jangan ikut perangai yang tak elok ok...

moral of da story sila tumpukan perhatian bila owang bercakap dihadapan okeyh... waaa!!! siap ada moral value lagi babe en3 kali ne,sangat bagos la kamO fatin..hehe ye2!!! tq...

panjang sangat mengarang ne,stop lu la... arios...